Jezelf manifesteren is spannend

De spanning om voor mezelf te gaan beginnen. Mijn zelfstandige onderneming. Het roept van alles op. Angsten voor tekort, niet goed genoeg zijn, klein houden en klein denken. Maar ook angst voor succes en teveel werk. Allemaal redenen van mijn hoofd om te duizelen en afleiding te zoeken. Weg van de spanning en sensaties in mijn buik én weg van mijn verlangens. Weg van stress.

Ik werk graag met het ijs-medicijn, een ijsbad, een ontdooien in bevriezing, ontspannen in stress.

Ik heb zelf mogen ervaren hoe mijn angsten voor het leven me in de stress wisten te jagen.

Stress

Een gebrek aan ontspanning, rust en herstel. We kennen allemaal de reactie van ons systeem op acuut gevaar. Hartslag en adem omhoog, pupillen verwijd, adrenaline stoot, vechten, vluchten, bevriezen. BAM wakker, paniek of juist uitgecheckt en verdwenen.

Sommige van ons ervaren een continu gevoel van stress. Of terwijl chronische stress.

Naar mijn idee en kennis kent ons lichaam geen onderscheid tussen fysieke en mentale en acute en chronische stress.

Ik zie acute stress als fysieke en mentale reactie op direct gevaar. Maar ook als iets dat voorbij gaat en waarbij daarna herstel kan plaats vinden. Een gezond functionerend schakel systeem tussen actie en herstel.

Chronische stress gaat altijd door zoals bij slaaptekort, burn-out en depressie. Deze worden vaak onbewust mentaal gecreëerd en in stand gehouden door overtuigingen.
Hoog streef niveau, hoge eisen stellen, gevoel van moeten, gepaard met tergende onzekerheid.
‘Ik doe steeds alles verkeerd’ en ‘ Ik kan er niets aan doen. ‘Dit is gewoon zo’
Dit is uiteindelijk geen bewuste mening maar een onbewuste overtuiging.

Eigenlijk een beetje schuw en bangerig. Als een slak die besloten heeft om nooit meer uit zijn huisje te komen. De wereld als onveilig en gestoord heeft afgeschilderd. Of als een over alerte panter die overal gevaar ziet. Die gaat over compenseren door controle af te dwingen. Die wil bewijzen en streeft naar beheersing.

Als je iets wilt bereiken terwijl je je machteloos voelt is dat voor je stress systeem ook een levensbedreigende situatie. Je kunt niets veranderen en het is jou schuld als het fout gaat. Brrrrr behoorlijk beangstigend bos als je mij vraagt.

Dit zorgt voor overbelasting van je systeem. Bijv. uitputten bijnieren overproductie adrenaline, uitputting noradrealine en cortisol systeem.

Er komt onvermijdelijk de man met de hamer die je een flinke uitbrander bezorgd. Het lichaam die de stekker eruit trekt. Alles vertraagd en valt stil.

Tijd voor grondig herstel en bewustwording en bevrijden van onbruikbare mentale overtuigingen.

Waar het bij mij om gaat is leren voelen. Het leren verbinden met en luisteren naar mijn lijf, emoties, gevoel, intuïtie. Mijn authentieker, eigenzinnige, eigenwijze eigenheid. Het volgen van mijn lijf, het volgen van mijn hart.

Opdat we loskomen van oude verhalen die ons zijn verteld en die wij ons eigen hebben gemaakt. Hoofd verhalen en starre identificaties. Het denken over wie we zouden moeten of horen te zijn. Op naar een nieuw perspectief. Op naar nieuwe verhalen. Op naar onze dromen, verlangens en behoeften die ons levendig maken. Op naar wat ons roept. Ook al is het spannend en doodeng. Dé uitdaging voor ons allemaal.

Vooral ook voor mezelf spannend om mijn eigen stroom te gaan volgen. Om mijn werk vorm te gaan geven op een manier die bij mij past. Om te vertrouwen op dat mensen me gaan vinden. Vertrouwen dat ik mijn geld ga verdienen. Vertrouwen dat ik een nieuwe liefde mag vinden. Spannend om mijn eigen reis te maken hierin. Ik kijk uit naar ieder die ik onderweg ontmoet.

Liefde Sascha