‘The best What Men can get’

Uit deze Gilette reclame begrijp ik dat het tijd is voor mannen om eens goed in de spiegel te kijken.

‘The boys watching today are the men from tomorow’

De reclame begint met een man met een baard. Hij lijkt het voorbeeld te moeten geven aan de nieuwe generatie door zijn baard af te scheren.

Te laten zien dat hij de archaïsche mannelijke idee van een sterk maar primitief oergeslacht dient af te leggen in ruil voor meer beschaving.

Gladgeschoren gezichten ontgonnen van wilde haren.

Ik ervaar een oproep aan mannen die schuilend achter hun BBQ vandaan dienen te komen om in actie te komen. Mannen hebben al te lang passief hun eigen gedrag staan weglachen.

Het verleden ligt nu achter ons volgens de advertentie en mannen dienen elkaar te gaan aanspreken op hun verantwoordelijkheid.

Toen ik het filmpje zag was ik een beetje verward, ik bedoel goed punt dat mannen zich respectvol dienen te verhouden tot vrouwen en kinderen,  ik moest het een aantal keren zien om te kijken wat mij nu precies ook ergens tegenstond.

Wat mij opvalt en waar ik echt niet enthousiast van wordt is de beteugeling van de vrije mannelijke stroom.

Het is wat mij betreft geruststellend dat we elkaar als mannen aan spreken op onze verantwoordelijkheid om het vrouwelijke geslacht als volwaardig te eren, respecteren en waarderen.

Om vrouwen de ruimte te geven om zich te kunnen afstemmen en verhouden tot ons. Om vrouwen de vanzelfsprekende kans te geven om in te stemmen of om Nee te zeggen.

Wanneer wij mannen vrouwen als de volledige oerkracht van het andere geslacht kunnen ervaren is er geen rede om voor hen te gaan zorgen of hen te ontzien. Ze zijn een volwaardige tegenkracht in de polariteit van dit bestaan. Daarmee ook woest aantrekkelijk, spannend en onpeilbaar.

Daarom pleit ik binnen het mannenwerk voor het toejuichen van de vrije mannelijke stroom. Niet tot het beteugelen en begrenzen.
Maar bewust maken van het nemen van eigen verantwoordelijkheid en beamen en transformeren van onmachtig gedrag.

Ik wordt enthousiast van mannen die samen bewust toezien op zonen die samen in een vechtpartijtje zijn beland.

Mannen die durven om onbevangen initiatief te nemen, die blijven flirten met vrouwen, ze vol bewondering na fluiten en hun seksuele waardering uiten.

Ik ben benieuwd hoe andere mannen hier naar kijken. Hoe ervaren jullie de manier waarop mannelijkheid in deze huidige tijd wordt neergezet en aangesproken?

Vrouwen wat vinden jullie nou eigenlijk woest aantrekkelijk aan mannen?
Welke kwaliteiten moeten we zeker niet beteugelen?

Saschavanras.nl