Mijn Mannen Hart

Als man is mijn hart in de energieke levensstroom mijn ontvangende pool en daarbij het meest kwetsbaar.
Daar waar we in openheid ontvangen en binnen laten zijn we het meest gevoelig.

De beschermende laag van verharding en dicht gaan, als gevolg van eerdere onprettige ervaringen, zorgt ervoor dat niet alles zomaar welkom is. De schrik die er in verborgen ligt kent een wantrouwen dat alert is. Het is een bescherming maar belemmert me met regelmaat ook om aanwezig te blijven in verbinding met mezelf en de ander.

Ik merk dat ik weg getrokken kan worden in mijn hoofd. Als ik het spannend vind in contact. Dan ga ik van voelen en zijn naar meer woorden en gedachten. Weg van mijn hart en het ongemakkelijke moment.

Het is voor mij een mooie reis om dit steeds weer te herkennen en iedere keer weer de weg terug naar mijn hart te vinden.

Wanneer mijn hart open is dan voel ik me direct meer in verbinding met mijn lichaam en de onmetelijke diepte van de gevoeligheid ervan.

Het is ook naakter en meer bloot en toch naast deze kwetsbaarheid ook krachtig. Want ruimer en in een meer levendig vertrouwen dat het allemaal oké is.

Stap voor stap zie ik steeds helderder in dat ik me niet hoef te bewijzen in verhalen en voordrachten. Dat ik juist in deze speelsheid en levendige spanning van mijn lijf het meest op mijn plek ben. Dat ik nog meer mag experimenteren en vrij mag komen van vertrouwde structuren.

Spannend man, Het leven in de gevoeligheid van mijn lijf leven!

Joehoe !!