Liefdes rouw om een vrouw

​Soms fantaseer je nog maanden door over je ex. Een dwaling van gedachten en beelden waarin alles weer koek en ei is. Ook al weet je dat het echt goed is dat je uit elkaar bent.

Afgelopen weekend kwam dat weer eens voorbij. Een neiging die meerdere mannen herkennen. Bij nader inzien gaat het helemaal niet echt om de ex. Veel eerder gaat het om een verlangen dat je je weer fijn voelt, ontspannen en op je gemak met jezelf.
In het geval van stalken kan het ook iets zeggen over een diep verlangen iets terug te willen vinden. Iets dat je wellicht al op vroege leeftijd verloren bent. Mogelijk gaat dit over het verlies van onschuld, eigenheid, spontaniteit. Het gefocust zijn op de ander voor je eigen overleving. Vaak gaat dit over je moeder. Hierdoor is er gebrek aan eigen grond in jezelf om naar terug te keren.
Ergens zou je kunnen zeggen dat je verlangd naar een hechtere band met je eigen innerlijke vrouwelijke kwaliteiten. Doortastend en liefdevol zorgdragen voor jezelf en je directe omgeving. Zodat je weer in vertrouwen en ontspanning met jezelf plezier kunt maken. Terug kunt landen en gronden in jezelf. Vanuit je hoofd in je lijf, hart onderbuik en ballen.
Het blijft interessant om het verband te zien tussen de relatie met je eigen innerlijke vrouw en de fysieke vrouw(en) die je in relatie aantrekt. Vaak zijn er gelijkenissen. Is jouw relatie met jouw innerlijke vrouw wat koud en afstandelijk dan is de vrouw die je aantrekt in relatie mogelijk ook wat terughoudend of zakelijk.
Het is ook mogelijk dat je nog verstrikt bent met je moeder. In dienst staat van haar gevoelens van welbevinden. Zodat zij kan overleven. Hierdoor is er geen plek voor jou en jouw band met jouw vrouwelijke kwaliteiten. Hier zou je kunnen zeggen dat je je laat leiden door de innerlijke moeder. Dat je trouw bent aan verlangens die helemaal niet de jouwe zijn. Het vraagt werk om je bewust los te maken van je geïnternaliseerde moeder in jou.

Afgelopen weekend hebben we tijdens Joy of Being a Man DiveDeep 3-daagse gewerkt met het belang van de innerlijke vrouw. (Thanks Bastiaan)

Als man is een vaste relatie met je vrouwelijke aspecten een belangrijke toegangspoort. Het verbind hoofd en ego met hart en emoties onderbuik. Zodat je liefde en compassie boven macht, gezag en gehoorzaamheid kunt plaatsen.
Het is zo bekrachtigend wanneer je kunt kiezen voor een voedende relatie met jezelf. Loyaal en in vertrouwen.
Deze sterke krachtige liefdevolle vrouwelijke aspecten leiden je mogelijk ook naar een relatie met zo’n zelfde vrouw van vlees en bloed.